Terug naar alle wobbels

Er zijn veel verschillende soorten wobbels. In onze webshop (vrijspelspeelgoed) verkopen wij 3 verschillende soorten, die zo goed als allemaal geschikt zijn voor kinderen vanaf 0 jaar, namelijk de:

- Wobbel Original

- Wobbel Pro

- Wobbel Starter

Daarnaast hebben deze 3 soorten nog verschillende varianten: met vilt (in veel verschillende kleuren), met kurk, zonder vilt, verschillende houtsoorten, etc. De keuze is reuze, maar welke past nu bij u? Allereerst zetten we de verschillende specificaties naast elkaar:

Wobbel type

Leeftijd kind

Gewicht wobbel

Afmeting wobbel

Max. gewicht

Wobbel Starter

0-100 jaar

2 kg

70 x 27,5 cm

100 kg

Wobbel Original

0-100 jaar

4,5 kg

90 x 30 cm

200 kg

Wobbel Pro

0-100 jaar

4,5 kg

90 x 30 cm

200 kg

De Wobbel Original en de Wobbel Pro zijn qua specificaties hetzelfde, maar de starter is kleiner en lichter en kan ook maar tot 100 kg belast worden. De Wobbel Starter is dan ook een goede keuze als instapmodel voor de kleinste kinderen van 0 - 2 jaar. De wobbel is dan ook makkelijker te bewegen en verplaatsen. Wilt u mee wobbelen met het kind, of wilt u dat er meerdere kunnen op de wobbel tegelijk kunnen? Dan is de starter hier niet geschikt voor en kunt u beter een Wobbel Original of Pro kopen.

De Wobbel Original en de Wobbel Pro zijn dus eigenlijk meer bedoeld voor kinderen van 3 jaar en ouder en geschikt als u als volwassenen mee wilt wobbelen. Het houtsoort van de Wobbel Original en de Wobbel Pro zijn hetzelfde. Het verschil zit hem in het vilt. Als u de wobbel wilt gebruiken op een harde ondervloer, zoals tegels, laminaat, hout of PVC dan is vilt aan te raden. Gebruikt u de wobbel op een zachte ondervloer, zoals een kleed of tapijt, dan is het vilt niet nodig. 

Het vilt van de Wobbel Pro is persvilt, gemaakt van voornamelijk gerecyclde petflessen. Het vilt van de Wobbel Original is wolvilt. Het persvilt van de Wobbel Pro is makkelijker te reinigen en kan intensiever gebruikt worden dan het wolvilt van de Wobbel Original, die wat dikker en zachter is. Het wolvilt van de Wobbel Original is ook in meer kleuren verkrijgbaar dan het persvilt. 

Tot slot is er nog het houtsoort. Het basis hout van zowel de Wobbel Pro als de Wobbel Original is FSC Europees beukenhout. Daarnaast zijn er alleen voor de wobbel original varianten gemaakt met nieuwe houtsoorten. Hierbij is de binnenzijde nog steeds gemaakt van FSC Europees beukenhout, maar zijn de buitenste lagen vervangen door een ander soort hout, zoals bamboe of notenhout. Heeft u dus liever een ander soort hout dan beukenhout (en dit is een kwestie van smaak), dan zult u voor de Wobbel Original moeten gaan.   

Klik hier om alle wobbels te bekijken

Wobbel